Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2007

Αποριες ραγιαδων

Χθες χρειαστηκε να χρησιμοποιησω τον προαστιακο μεχρι τον Ασπροπυργο.
Δε θελω να συζητησω το θεμα του οτι εισιτηρια δεν πουλανε στους σταθμους του μετρο αλλα μονο στους σταθμους του προαστιακου (ενω πουλανε για λεωφορειο ας πουμε) γιατι ειμαι ανενημερωτη επιβατης και δεν το αρνουμαι (οτι μπορει ας πουμε το μετρο συναργαζεται με τα λεωφορεια αλλα τον προαστιακο δεν τον παιζουνε).
Αυτο που δεν μπορω να μην σχολιασω ειναι ο ιδιος ο σταθμος του προαστιακου.
Βρισκεται εκτος του οικισμου(και οταν λεμε εκτος μιλαμε για κρανιου τοπο, μονο παρατημενες νταλικες, λαμαρινες και αλανες εχει γυρω γυρω), η επικοινωνια του με την πλατεια του Ασπροπυργου γινεται με ενα λεωφορειο το οποιο ενταξει δε λεω ερχεται ποτε ποτε (δηλαδη οταν περιμενα για τον επομενο συρμο απο τις 20:10 που εφτασα εγω μεχρι τις 20:55 που εφτασε εκεινος πρεπει να ηρθε και δυο φορες) με αποτελεσμα ολοι τους υπολοιπους επιβατες που εφτασαν η εφυγαν μαζι μου να τους εφεραν με αυτοκινητο.
Για να πας δε στη βιομηχανικη περιοχη πρεπει να παρεις λεωφορειο για την πλατεια του Ασπροπυργου και απο εκει αλλο λεωφορειο προς τη β.π., οποτε καταλαβαινεις ποση ωρα χρειαζεται ολη αυτη η διαδικασια.
Και ερχομαι τωρα - η κακοβουλη επιβατης - να ρωτησω:
Ποιος ο λογος οταν λες οτι ως κρατος βελτιωνω τις συγκοινωνιες να το κανεις ετσι?
Ο απλος πολιτης που θελει να παει στον Ασπροπυργο η να παει να δουλεψει στον Ασπροπυργο πως θα παει?
Και οταν μιλαω για απλο πολιτη μιλαω για τον κοσμο που ειδα στην πλατεια του Ασπροπυργου. Μεταναστες και ανθρωποι που κατα πασα πιθανοτητα ζουν απο τη βιομηχανικη ζωνη της περιοχης.
Οποτε ο συνειρμος που εκανα για τους πολιτες και τις κοινωνιες διαφορετικων ταχυτητων, ηταν αναποφευκτος.
Εμεις φτιαχνουμε ενα εργο αλλα δεν τραβαμε τις γραμμες λιγο παραδιπλα για να εξυπηρετουμε την πολη...οχι δεν χρειαζεται, θα βρουν αυτοι τροπο και θα ερχονται αναγκη το εχουν.
Καποια στιγμη θυμηθηκα το sim city που οταν εκανες μαλακιες στο χτισιμο της πολης δεν ερχοταν κοσμος να μεινει και εσυ εμενες απο λεφτα γιατι δεν ειχε λαο να μαζεψεις απο τη φορολογια.
Η διαφορα μας ειναι οτι εμεις ειμαστε ηδη εδω, και αμα δεν σου αρεσει φυγε...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν όσοι ταξιδεύουν με....τρένο! ;-)

Ανώνυμος είπε...

γεγονος ειναι οτι στη χωρα μας γεμισαμε μικρα-μεγαλα εργα , αλλα λιγο ξεκαρφωτα , που θα παει θα μαθουμε τα επομενα χρονια τι θα πει σωστος σχεδιασμος

την καλησπερα μου

aspri_chokolata είπε...

@ μ

που να δεις κατι περιπτωσεις που πρεπει να παρεις ΚΤΕΛ και τρενο. Εκει να δεις ταλαιπωρια :ρ

@ επαρχιακο σαλονι

καποια στιγμη θα μαθουμε, αλλα αυτα τα εργα τι θα τα κανουμε;(εκτος απο αφορμες για γκρινια της καθε αντιπολιτευσης)

Καλημερα :))